Höstsäsongen

Man kan säga att den rann bort för mig. När jag kom hem från USA i augusti kände jag mig sjuk, så tränade bara lite halvt. Det blev liksom bra i några dagar, och sen kom det tillbaka med feber-feber-feber. Orkeslöshet. Kändes bra igen, tränade lite, sen feber-feber-feber. Okej, jaja. Sånt man får ta, går ju inte att trolla bort.

Sen, två veckor innan Eiker Open, lyckades jag trampa snett när jag skulle gå och hämta vatten. Ja. Jag stukade foten, men inte i något ädelt syfte som att träna in ett nytt gymnastiktrick, nej nej, jag trampade snett på en kant när jag skulle fylla på min vattenflaska.

Så suck. Det gjorde ont att hoppa. Det gjorde ont att göra gymnastik och på tävlingen fegade jag ur och gjorde inte ens handvolten jag skulle göra, för det funkade inte. Gjorde krysshopp istället för toetouch. Men med tanke på i hur dålig form jag var så syntes det ändå inte stor skillnad. Haha. Tur att man har svart humor.

Efter tävlingen feber-feber-feber. Och nu började jag bli lite irriterad. Visserligen har jag varit småförkyld i långa perioder, men aldrig den här riktigt sjukdomskänslan vecka in och vecka ut.

Och då, strax innan Eiker Open, hamnar min bas Lino på sjukhus och vi vet inte alls hur länge hon kommer vara där. Lite oro för hur hon mår, lite praktiska prylar som att vi turas om att passa hennes hund, och sen ett beslut som kändes rätt oviktigt i sammanhanget…Beach Cup, ja eller nej? Blev ett nej, trots att det är tävlingarnas tävling. Inte den största eller bästa, men den roligaste.

Lino kom ut efter några veckor men det var tur att vi inte beställt biljetter till Beach Cup. Jag är sjuk. SJUK! Och det försvinner inte.

Jag pallar mig äntligen iväg till vårdcentralen och yesss, det är ett positivt streptest vilket betyder halsfluss och antibiotika. Kör kuren i tio dagar, går en vecka till och jag blir inte bättre. Har fortfarande streptokocker i halsen, kör en annan antibiotika i tio dagar. Går tre dagar. Streptestet är fortfarande positivt. Penicillin en tredje gång, och den här ständiga feber-feber-febern och orkeslösheten. Ingen träning alls (har fuskat lite tidigare och tränat när jag inte kunnat hålla mig).

Senaste streptestet tog jag i lördags och ÄNTLIGEN var det negativt. WOOOOO. Två dagar till med antibiotika. Sen kan jag börja köra igen. Och som jag längtar. Jag vill bara vara på gymmet varje dag, vill bli biff, vill känna att min kropp gör som jag vill, vill kunna leka och ha kul och hoppa på väggar och mellan murar utan att vara en pensionär och få ont.

Tidigare har jag aldrig förstått de där som är sjuka i låååånga perioder (och inte cancer och allvarliga sjukdomar, utan förkylningar, influensor, infektioner etc). Jag har aldrig själv varit det. Aldrig varit förkyld längre än några dagar – en vecka. Till och med när jag hade körtelfeber var jag knappt sjuk. Jag har liksom känt lite otålighet, typ… som att jag inte trott på dem? Trott att de fjompat sig lite och överdrivit. Ingen kan väl vara så dålig i flera månader? Men jo, nu vet jag.

Så fysiskt har jag bara förfallit de senaste månaderna.

Men, mitt lag har blivit underbart. Troublemakers nu är något som jag aldrig haft tidigare, och jag älskar det. Det är massa människor som gillar att träna precis som jag. Som bara gillar att köra och köra och köra bara för att det är så kul. Och tillsammans är vi något större än vi någonsing kunde vara varje individ för sig.

 

 

Ska ha dem här som peppbilder. På den undre bilden var jag starkare än jag någonsin varit. Gym flera gånger i veckan och partnerstunt/tvåbasträning fixade det.

Den övre bilden är från en möhippa. Jag blir glad av den för jag hade så fin färg på håret och det var sommar och livet känns allmänt bra när jag kollar den bilden.

Det här inlägget postades i Min träning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s