Stressträningar

Här är dagens söktermer för att hamna på bloggen. Jag gillar att kolla den listan, för där finns ofta en del (ot)roliga söktermer, men också idéer till inlägg. Söker någon på ”hur göra handvolt” påminns jag om att ja, ett inlägg om handvolter kan jag ju göra.

 

Här verkar det som att någon ute i Sverige gör det vanligaste misstaget folk gör när de börjar/ökar sin träning – att ha för höga förväntningar på resultatet. Visst, det finns en del människor som har kroppsförutsättningarna för att lära sig handstående på en gång, för att komma ner i spagat på en vecka. Men för oss vanliga dödliga ( – och du är förmodligen en vanlig dödlig, även om det är tråkigt att inse det) så tar det flera veckor för muskler att växa, för senor att bli längre. 6 veckor för märkbara resultat är vad man brukar säga.

Mitt eget tips är att inte bestämma sig för att ”nu ska jag klara spagat på en vecka”, om man inte har så mycket erfarenhet att man VET att det är rimligt mål. Det är mycket bättre att säga ”nu ska jag stretcha 30 minuter varannan dag i en vecka”. Kommer man sen ner i spagat är det en bonus.

För att förbättra handståendet finns det här inlägget, som faktiskt är specialgjort som en quick fix.

Det här inlägget postades i Min träning. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Stressträningar

  1. Ping: elakhet | Cheer & gymnastik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s