Flickis till vagga – Backhandspring to cradle catch

Jodå, visst märks det att det är svensk höst. Direkt när jag blivit frisk från en förkylning så åker jag på feber och huvudvärk som brukar vara signal för att en ny är på gång. Hade tänkt åka till träningen ändå för vi skulle ordna *ett hemligt projekt som jag inte kan berätta om här, i typisk blogganda*, men sen ringde Moa och har åkt på samma grej som jag. Inte så stor mening om båda två är sjuka. Filmning uppskjuten till imorgon, och ta i trä på att åtminstone en, men helst båda, mår tillräckligt bra för att träna.

Jaja, såg att någon undrade hur man fångar någon efter att de gjort en flickis. Det vanligaste sättet är att de landar på rygg i en vagga (cradle catch), och sen blir kastade i en reload till prep-position. Baserna behöver vara lite flexibla med var de står och kunna röra sig med flygaren, om hon över-/

underroterar, annars är det inte ett särskilt svårt trick.

I den här bilden kommer flygaren göra en till flickis, och sen slänga sig bakåt och bli fångad i vagga.

Om man vill vara lite mer stylish och göra det svårt för sig så fångar man flygaren när hon gjort en halv flickis, alltså när hon fortfarande står i handståendepositionen.

Stuntet kan ni se här, vid 0.35

Tredjepersonen tar tag runt höfterna, baserna tar en hand precis ovanför flygarens bröst, den andra handen på hennes höftben. Flygaren håller sig tight hela vägen.

Det här inlägget postades i stunt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s