180 till dubbelbas – 180 elevator

Hörde att man lär ut ett nytt grepp för att komma upp i 180 elevator. Istället för att hålla händerna på det gamla sättet, som på bilderna

ska man hålla händerna såhär. Det vill säga, istället för att hålla höger hand över vänster hand när flygaren har höger ben över vänster ben (gamla minnesregeln), ska man hålla vänster hand PÅ höger hand när flygaren har höger ben över vänster ben.

Jag fick Skeas grupp att testa lite snabbt på slutet av träningen, och recensionen blev mest en axelryckning. De tyckte inte att det var någon större skillnad.

För nybörjare gör nog däremot varje liten förbättring av våra tekniker stor skillnad, och jag tycker det känns som en logisk förändring. Håller man det gamla greppet kan man ändå inte hjälpa till att trycka med den ena handen, utan får i bästa fall ett litet löst grepp runt flygarens fot som man vid en punkt i lyftet ändå måste släppa och flytta. Genom att hålla den ena handen under den andra får man bättre kraft och stabilitet på den punkt man faktiskt lyfter.

Förändringen känns igen från walk-in hands. Förut lärde man ut ett grepp med händerna bredvid varandra för killen, och sen bytte man till att han skulle hålla ena handen över den andra.

Någon som har några tankar?

Det här inlägget postades i Cheerleading, lätta, stunt. Bokmärk permalänken.

En kommentar till 180 till dubbelbas – 180 elevator

  1. Woopaaah skriver:

    Den första tekniken fungerar bäst för nybörjare som inte har så stor koll på vart händerna ska flyttas och lättare för flyern.
    Den andra tekniken är bättre för de som kan lite mer, blir samtidigt mindre för flyerna att stå på och det kan man se som en ”förövning” till 360.

    Det beror på hur man vill använda tekikerna! Båda funkar lika bra så länge man lär ut dem på rätt sätt =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s