Tryckövning

Något som är riktigt svårt när man har en grupp där alla ligger på olika nivå är att lägga upp träningen så den blir effektiv för alla. Helst vill man att alla ska ha något att bita i, men oftast blir det istället att de på den avancerade änden eller de på den lättare änden får stå tillbaka för mittennivån. Själv tycker jag det är riktigt roligt att försöka lösa det problemet, som tur är. Jag sitter gärna och funderar på hur man modifierar en bana så att varje station ska kunna göras på tre olika sätt.

Sen har vi ändå alldeles för lite gymnastiktid på våra träningar för att jag ska kunna testa allt jag vill. Eftersom vi ska tävla i en cheertävling om en och en halv månad så kommer den träningen först. Idag, när jag var alldeles för sjuk och snurrig för att orka koncentrera mig på vår tävlingsrutin, passade jag på att köra en hel träning med bara gymnastik. Det var kul, och jag som är så lättutråkad behövde ett sånt mentalt avbrott från det vi hållt på med senaste veckorna.

Här är en klassisk tryckövning som är lätt att lägga på olika nivåer. Tyvärr tog jag inte foton på de lättare varianterna, men ska försöka komma ihåg att göra det någon annan dag.

Gå upp i ett handstående, så fort du är uppe, tryck med axlarna så du studsar framåt. Du ska landa i ett kontrollerat handstående också. För att ha något att fokusera på ligger här en 3 centimeters mattbit som gymnasterna ska studsa upp på. Det är lättare än de flesta tror, och rätt riskfritt. Se till att alla koncentrerar sig på vad de gör med händerna dock så de inte trasslar in fingrarna mellan mattkanterna.

Hela övningen ska ske i en rörelse, alltså handstående-studs. Inte handstående-ta ny fart – studs

För att göra det svårare – lägg på en till matta och/eller se hur många axeltryck på rad gymnasten klarar innan hon behöver rulla ner.

Det här inlägget postades i handstående, handvolter, Min träning. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Tryckövning

  1. Ping: Axeltryck 2 – filmklipp | Cheer & gymnastik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s