Station för rondat

När jag lär ut gymnastik lär jag ut handvolter och flickisar innan rondater. Något som förvånar många, speciellt truppgymnaster. Varför? Jo, för att rondat är en så himla svår övning, men alla nybörjargymnaster tror att den är lätt.

Men en rondat är inte en hjulning där man landar med fötterna ihop, och har man inte den fysiska förmågan att göra en handvolt/flickis, så har man inte den fysiska förmågan att göra en rondat. Så för mig är det litegrann som att öva handvolter med någon som inte kan stå på händer. Bortkastad tid.

Idag ägnade vi riktigt stor del av träningen på att fixa till rondater, till de stackars tjejernas stora frustration. När man är van vid att göra stillastående salto och sen har problem med att göra ”rätt” i en rondat känns det irriterande. Hav förtröstan, jag fick höra att det var två kanadensiska AG-killar som la två timmar varje träning BARA på att få sina rondater perfekta.

Här har vi byggt upp för att träna på flickisrondater. Målet är att överrotera rondaten för att få bort ovanan att landa framåtlutad.

Lite som i den här videon, men vi kör på lite skönare landning med kilmattan.

Här har vi min favoritproducent av gymnastikläromaterial som tipsar lite om rondater och rondat-flickisar.

Annonser
Det här inlägget postades i gymnastik, rondater. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Station för rondat

 1. Metnal skriver:

  skall ni ha nån mer rondatträning hänger jag gärna på! mina är horrible….

  • Det är lite spur of the moment vad vi tränar på ofta, men det brukar vara rätt mycket gymnastik på alla träningarna, så det är bara att komma någon gång när du kan. Vår flygare var sjuk några träningar så då blev det bara gymnastik. Vi kör mån+tors 18-20 och ons 18.30-20.30. När kör du?
   Nu kommer det nog bara bli rutinträning till Danmark och Beach Cup de närmsta veckorna, men efter den 10 dec blir det nog mycket teknikträning på gymnastik igen.
   Annars är det bara att komma över så kan jag ge dig lite stationer att jobba på om du vill 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s