GFs Barn- och Ungdomskommitter åker på studieresa 2

Här kommer den andra favoriten. Det är en skola som tar emot 9- och 10-årsklassare. Tydligen är det väldigt vanligt i Danmark att man i nionde eller ”tionde” årskursen bor på en specialskola, där man utvecklar ett specialintresse. Ungefär en tredjedel av alla danskar går på en sån skola, som oftast är ett internat.

Det finns ca 30 såna skolor som har gymnastik som specialintresse. Tror jag. Detaljerna av allt som sades på resan börjar redan försvinna, men det var många skolor i vilket fall. Den här skolan har precis byggt ett speciellt rum för freerunning/parkour, men har sedan tidigare jättefina gymnastikhallar. Eftersom det blir väldigt mycket bilder tänkte jag dela upp den här skolan i två, och första inlägget har med fotona från de nyare utrymmena.

Det var inte jättedyrt att gå på en sån här skola. 50 000-80 000 danska för ett år, ungefär, och det beror lite på föräldrarnas inkomst. Detta inkluderar då allt, alltså internatet, maten, oftast ett par utlandsresor med skolan. Svenskar söker till skolorna på samma villkor som danskar, så alla ni som går i åttan därute, börja kolla upp de här skolorna och åk iväg på ett äventyr!

Ena änden av salen. Det finns ett långt tumblingtrack med grop, till vänster är det lite nergrävda trampoliner, längst ner i salen ser ni själva freerunning/parkourstaden.

 

 

Mitten på rummet, ett ovalt rum med lite kuddar i, för mellanträningshäng.

 

Parkour”staden”.

 

När vi kom hade de träning samtidigt. Lite inresta kids sprang omkring och lekte överallt.

 

Iiiiiiiiiiiiiiiihhhhhhhh nej jag vill inte titta! Det var riktigt läskigt för lite för många kastade sig lite hur som bland sakerna. Men medan vi var där var det inte en enda som dog iallafall.

 

I hörnet bakom parkourstaden fanns mattvåder till ett friståendegolv.

 

Klossar i olika höjder. Helt enkelt massa olika saker att använda så länge man har fantasi.

Räck i olika höjder.

 

Inomhusstaden är i byggnaden till höger, och det här är en fortsättning av vad som finns där inne. På sommaren öppnar man dörrarna och kan flyta fritt mellan inomhus och utomhus.

På ovansidan av utomhusparkourparken har man byggt en plattform som hör ihop med en dansstudio på byggnadens övervåning. Det går en gång ut och det finns högtalare på utomhusplattformen. Så de som dansar kan också röra sig fritt från inomhusspegelsalen, till utomhusplattformen som ger en helt annan utsikt och känsla.

 

 

Foton från utomhusparken.

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Gymnastikförbundet GF. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s