Senaste tidens prat om kvAG

Så, nu har det gått lite tid och jag har läst DNs artiklar, det som finns på gymnastikförbundets websida och det som finns på RFs websida.

Tycker det är jättekul att läsa om gymnastik i riksmedia. Jag bryr mig inte om det är tråkiga, negativa nyheter, för det är ju bra att sånt kommer upp, och hellre några nyheter än inga nyheter. Det är inte ofta som gymnastik får vara med överhuvudtaget.

Okej, här är en liten länklista. Det är mycket, och det är en del som jag vill kommentera mer på. Ska se hur många av dem jag orkar tänka ordentligt om just nu.

Gick ur förbundet: Vill inte stödja mobbning

Har ingen aning om vad det handlar om, hade gärna fått veta konkret vad som hänt för att kunna göra en bedömning själv om kritiken är befogad eller inte. Vet mest att trampolin är en extremt liten sport i Sverige, med väldigt få aktiva. Det gör att de få som är aktiva oftast är inblandade organisatoriskt på riksnivå också.

Den förening som finns här i Göteborg, Västra Frölundas Trampolinklubb, har bland de trevligaste, mest generösa och hjälpsamma tränarna/styrelsemedlemmar jag någonsin träffat. Tror några av dem sitter på olika poster på riksnivå också och om det är problem där är jag säker på att de gör sitt bästa för att ta tag i det.

Eskilstuna kan dra in föreningsstöd

16 år – och utsliten av elitsatsning

Visste inte att Ida Rothe inte tränade längre. Hoppas hon mår bättre och kommer tillbaka. Hon är en fin gymnast och jätteduktig.

Kallades till krismöte hos ministern

Okej, det här gör mig förbannad. I utredningen står typ ”vissa delar av kvAG harmoniserar inte med FNs barnkonvention”. Det har DN upprepat skrivit som ”Gymnastiken bryter mot FNs barnkonvention”. Ja, okej, så kan man väl skriva det, jag går med på det. Men här skriver de

”För tre år sedan beslutades att all barn- och ungdomsidrott ska utgå från FN:s barnkonvention.

Delar av svensk elitgymnastik gör inte det.”

Jo, ALL svensk elitgymnastik utgår från barnkonventionen. Det efterlevs inte alltid verkar det som, och det är problemet. Men när de ordar det på det här sättet är det som att man inte följer den med mening, att man planerar från början på ett annat sätt. Det gör man inte.

Känner överhuvudtaget att något konstigt har hänt… det är som att DN vill få allt att låta värre än det är? det är ”krismöte” ”RF hotar”. Alla tycker redan att frågan är allvarlig så varför överdriva och dramatisera varje del av rapporteringen kring den?

Idrottsministern: Elitsatsning inte rätt mot barnen

Inte så mycket intressant, men man hintar om den viktiga frågan: tidig elitsatsning motverkar syftet att få fram idrottsstjärnor. Jupp. Forskning visar att det är så. Men. KvAG är undantaget. För om man inte specialiserar sig tidigt blir man för gammal och en vuxen kvinnas kropp klarar inte av toppnivån. När man är 16-20 peakar man. Vill man ändra på åldern får man ändra på kraven för toppnivån, alltså förändra hela gymnastiken. Eller så får man strunta i att komma till toppen och det gör man ju inte, man satsar ju istället på några 12-13åringar som ska komma till OS 2016.

RF hotar dra in elitstöd till gymnastiken

Förbundets sportchef hoppar av

Johan Esk: SOK och RF bör rannsaka sig själva efter gymnastikskandalen

Det här är också något som gör mig förbannad. Alltså, tror han att GFs ordförande är en höjdare med miljoner i lön? Det är en förtroendepost som inte ger något betalt. Inget. Det är något som en person gör på sin fritid. Nä, det är inte så att jag menar att man får bete sig hur som helst bara för att man inte får betalt för arbete man utför, men styrelsen har ju jobbat i flera år med förändringar, de har gjort sin uppgift och det verkar utåt som att de har gjort den bra. Jag är inte tillräckligt insatt för att debattera det helt så om det inte stämmer lyssnar jag gärna på argumenten för det. Men seriöst…avgå? Jag har träffat Malin Eggertz Forsmark runt fem-sju gånger, och varenda gång har hon vari otroligt kompetent, engagerad och beredd att lyssna och hjälpa till. Att hon ensam inte har förändrat hela kvAG kan jag acceptera, för det finns 200 000 medlemmar i GF och hon ska arbeta för alla andra också. KvAG är 1300 medlemmar och all hennes tid kan inte tas upp av dem.

Felet ligger inte hos styrelsen utan felen ligger i disciplinen.

Klubbarna: ”Vi känner oss inte träffade”

Nä, pallar inte säga något.

Bryter mot FN:s barnkonvention – får fortsatt elitstöd

Esk: Drivet kan inte piskas fram

Håller inte med om att man förnekat, tycker att jag i alla år har hört att man jobbar med kulturen och värderingsfrågor.

”Gymnastikförbundet ljuger eller är helt inkompetent”

Svensk elitgymnastik görs om från grunden

Tio punkter där landslagsgymnastiken får kritik

Det här inlägget postades i Gymnastikförbundet GF, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s